Delsjöns Hundcenter

Delsjöns Hundcenter ligger naturskönt och vackert i centrala Göteborg med allt fokus på hundens välmående. Vår anläggning är ett fristående 1800-tals hus som skonsamt byggts om för att passa verksamheten. Delsjöns underbara natur, med milslånga promenadvägar finns runt knuten, och vi har fyra inhägnande ”lek- och aktivitetshagar” där hundarna vistas dagligen. Vi har valt att kalla vår underbara trädgård så, därför att det är just det som händer i hagen. Rastning sker under våra promenader, som alla hundar dagligen garanteras. Vår strävan är  att skapa en så hemlik miljö som möjligt för hunden, därför är vår anläggning ombonad, möblerad och musik hörs ofta.

Vårt motto är att varje hund ska behandlas utifrån den individ den är. Därför lägger vi stor vikt på att lära känna och förstå den enskilda hundens personlighet och behov. Inskolningstiden är viktig och vi förväntar oss också att husse/matte deltar aktivt under denna process. Att var gäst hos oss ska upplevas glädjefullt, tryggt och stressfritt. Vi tillämpar enbart mjuka metoder och bestraffningar av olika slag att totalt banlyst hos oss.

Varje hund ingår i en mindre grupp, sammansatt utifrån lämplighet och trivsel. Det är viktigt att hunden känner trygghet och vet vilka kompisar han/hon möter dagligen i sin grupp. Det är viktigt att lek och avkoppling kan fungera inom gruppen.

Inomhus vistas hundarna i olika hundrum,oftast tillsamman med sina pålitliga hundkompisar. Då gäller vila, mat och lugna aktiviteter. Här myser de i sköna hundsängar och fåtöljer och har även tillgång till tuggben och leksaker. Rutiner är viktigt. Därför ser dagarna på dagis tidsmässigt ganska lika ut. Ingen hund ska behöva stressa upp sig för att den inte riktigt vet vad som ska ske här näst. När hunden är harmonisk och glad, först då är vi som arbetar här nöjda med vårt jobb!