Om oss

 

Pernilla McMahon, hundpsykolog
Jag Pernilla McMahon tog över Delsjöns hund center Januari 2013. Jag växte upp med hundar och hästar och insåg snabbt att det var jobbet för mig. I början på 1990-talet masserade jag hästar och hundar men trodde  att en ”riktig” utbildning var ett måste och utbildade mig till pilot. Under tiden jobbade jag som hundtränare och blev certifierad hundtränare 2003 i USA. 2009 startade jag Swedish Dog Training i Kalifornien. Då jag har studerat och erfarit olika tekniker och teorier rekommenderar jag den som ökar hundens egen motivation och tänkande inkluderat belöning, då relation mellan hund och människa inte har några gränser. Dessutom påverkas hunden av relation, energier, förtroende, trygghet och kommunikation som jag har satt i fokus.

Jag är mycket tacksam för den erfarenhet jag har fått under dessa år i USA, där jag har fått äran att hjälpa oändligt många hundar och hundägare.  Det är helt klart det mest givande arbete i mitt liv då jag har fått se med egna ögon hur människor och hundar har förändrats och dessutom gjort det med glädje.

Under tiden jag arbetade i USA hittade jag en röd tråd hos hundarna och skapade en teknik jag kallar T3 som ligger till grund för dagens träning. T3 står för Trust, Train & Transform

Dessutom växte den fruktbara grunden fram till all min hundträning; love, joy, peace, patience, goodness, kindness, gentleness, faithfulness & self-control.


Jag fick även möjlighet att arbeta som volontär på ett mycket stort hundhem, ”shelter,” San Diego Department of Animal Services som håller över 500 hemlösa, borttappade, icke önskade, fysiskt sjuka och problemhundar.

Till meriterna var jag certifierad CGC Evaluator för Amerikanska Kennel Klubben (AKC) i USA vilket även börjar att bli intressant i Sverige.

Vad är CGC Evaluator?
AKC`s Canine Good Citizen (CGC) Program startade 1989 och är framtagit för att belöna hundägare och deras hundar för välvårdat uppförande inför allmänheten. CGC Programmet är ett två-delat test där ägaren upptar ett certifikat från Amerikanska Kennel Klubben efter att har klarat av 10 uppgifter.

Många hundägare lägger detta till grund för fortsatt utbildning inom andra aktiviteter som ex. lydnad, agility, spår, uppvisningar och terapihundar etc.

Detta leder till ökad trevnad och livskvalitét på grund av kommunikation mellan hund och människa, som i sin tur ökar lydnad i både hemmets rutiner och runt andra människor och hundar.

 
Min utbildning och studerande kommer bland annat från Högskolan väst i Trollhättan, Karen Pryor, Suzanne Hetts, Trish King, Mary Lee Nitschke, Pia Silvani, Pam Reid, Pat Miller, Terry Ryan, Petsmart, Turid Rugas, Pär Jensen, Eva Bodfält, Kerstin Malm, Renee Sjöberg, Anders Hallgren & Hundens hus i Göteborg mfl. Jag ger ett stort stöd till all forskning som har på senare tid växt fram med stor framgång och påverkat dagens hundträning.
 

 

Malin Gustafsson, Djurvårdare

Kommer snart.