Om oss

 

Pernilla McMahon, hundpsykolog
Jag Pernilla McMahon tog över Delsjöns hund center Januari 2013 och några år senare fick jag äran att var med och starta Tribus hunddagis med Bräcke Diakoni.

 I mitt brinnande intresse som hundpsykolog får man dagligen utvecklas med att hjälpa andra människor att ändra på på sin hunds beteende då hela sammanhanget påverkar hunden.  För att få social hållbarhet för både hund och människa lägger jag stor vikt på hundens språk vilket jag också föreläser i.

Jag växte upp med hundar och hästar och insåg snabbt att det var jobbet för mig. I början på 1990-talet masserade jag hästar och hundar men trodde  att en ”riktig” utbildning var ett måste och utbildade mig till pilot. Under tiden jobbade jag som hundtränare och blev certifierad hundtränare 2003 i USA. 2009 startade jag Swedish Dog Training i Kalifornien. Då jag har studerat och erfarit olika tekniker och teorier föredrar jag att jobba med det som ökar individens egen motivation med positiv förstärkning.

Jag är mycket tacksam för den erfarenhet jag har fått under de 15 år i USA, där jag har fick äran att hjälpa oändligt många hundar och hundägare.  Det är helt klart det mest givande arbete i mitt liv då jag har fått se med egna ögon hur människor och hundar har förändrats och dessutom gjort det med glädje.

Under tiden jag arbetade i USA hittade jag en röd tråd hos hundarna och skapade ett arbetssätt jag kallar T3 som ligger till grund för dagens träning. T3 står för Trust, Train & Transform.

Dessutom växte en fruktbar grund som jag ser som en bas i min hundträning;  Kärlek, glädje, fred, tålamod, godhet, snällhet, försiktighet, trofast och självkontroll. 

Jag fick också möjlighet att arbeta som volontär på ett mycket stort hundhem, ”shelter,” San Diego Department of Animal Services som håller över 500 hemlösa, borttappade, icke önskade, fysiskt sjuka och problemhundar.

Till meriterna var jag certifierad CGC Evaluator för Amerikanska Kennel Klubben (AKC) i USA.

AKC`s Canine Good Citizen (CGC) Program startade 1989 och är framtagit för att belöna hundägare och deras hundar för välvårdat uppförande inför allmänheten. CGC Programmet är ett två-delat test där ägaren upptar ett certifikat från Amerikanska Kennel Klubben efter att har klarat av 10 uppgifter.

Många hundägare lägger detta till grund för fortsatt utbildning inom andra aktiviteter som ex. lydnad, agility, spår, uppvisningar och terapihundar etc.

Detta leder till ökad trevnad och livskvalité på grund av kommunikation mellan hund och människa, som i sin tur ökar samarbetet i både hemmets rutiner och runt andra människor och hundar.

 
Min utbildning och studerande kommer bland annat från Högskolan väst i Trollhättan, Petsmart dogtraining i San Diego, Handledarutbildningen Skolveket, Karen Pryor, Suzanne Hetts, Trish King, Mary Lee Nitschke, Pia Silvani, Pam Reid, Pat Miller, Terry Ryan, Petsmart, Turid Rugas, Pär Jensen, Eva Bodfält, Kerstin Malm, Renee Sjöberg, Anders Hallgren & Hundens hus i Göteborg mfl. Jag ger ett stort stöd till all forskning som har på senare tid växt fram med stor framgång och påverkat dagens hundträning.
 
 
Ronja Gustafsson, Djurvårdare 

Mitt namn är Ronja och jag började jobba på Delsjöns hundcenter 2013 som praktikant under mitt sista år på naturbruksgymnasiet, och blivit kvar sen dess.  Hundar, kaniner, katter, fåglar och marsvin har funnits med under hela min uppväxt och bidragit till mer nyfikenhet.

Inlärning och att träna hund är kraftfullt och roligt där resultaten är ett direkt facit av en människas agerande och relation. 

På dagis tycker jag all hundträning är roligt men tricks och spår är det jag gjort mest.

Min styrka är att vara lugn, snäll, försiktig och ha tålamod vilket är en bra kombination med positiv inlärning.

Hunden har alltid funnits där för mig och haft en stor betydelse. Den har stöttat mig i att bli självständig och att kunna umgås med andra människor.

Jag är tacksam för att ha fått jobbat i flera år med så många hundar och olika individer som har hjälpt mig att lättare förstå människor.

Mina drivande förebilder inom hundvärlden är Per Jensen och Anders Hallgren.

Vi är så glada att ha Ronja i vårt gäng!

Marie Thunell, Hundinstruktör

Marie kom till oss och våren 2019 och har förgyllt tillvaron med roliga tricks som hon lärt våra hundar. Hennes starka sida är inlärning och stort intresse för individers beteende för både hundar och människor. Marie har varit hundinstruktör sen 2004 och även jobbat proffesionellt med hunduppvisningar.
En stor del av hennes instruktioner handlar om att ändra känslan hos hunden och lösa problem för både ägare och hund. 

Maries egna ord: 

Jag gillar att studera hundars personlighet och att hitta individuella lösningar. För mig är det viktigt att tänka utanför fyrkantens ramar då vi alla är olika. Detta gäller allt från vardagslydnad till tricksövningar.
Det är en ära att få hjälpa en hundägare med verktyg som gör att de kan påverka och ändra beteendet på sin egen hund. Det är både tillfredställande och en stor glädje för mig!

Sarah Sundberg, djurvårdare

Sarah är en trogen hundälskare som ger ett ljus i vår vardag sedan 2015. Hon fick sin utbildning på Agust Kobbs gymnasium där hon gick djurvårdarlinjen och jobbat med hundar sen dess. 
Då våra kunder ofta träffar Sarah är det genom henne mycket information flödar. 

Av de olika aktiviteter vi gör på dagis faller tricks som handen i handsken då det gärna  sammanfaller med utlämning och hemgång.

Stefan Johansson, hundskötare

Stefan är alltid pigg och glad. Han älskar våra hundar och att få hjälpa våra kunder. De har fått äran att träffa honom sedan 2015 samtidigt som han hjälper oss med med allt ifrån snöskottning till hundar som har svårt att lämna matte och husse.

På eftermiddagen hjälper han till med att dela ut hundar, koppel och selar .

Då hundarna gärna fastnar i att vara med Stefan har vi full förståelse då en dag utan Stefan inte är lika rolig.

 

Per-Anders Larse’n, hunddskötare

Vi är så tacksamma att Per-anders hjälper oss med de mindre hundarna på dagarna. Hans starka sida är att vara lugn och harmonisk samtidigt som han har stort intresse för mat. Hundarna ser fram emot när Per-anders kommer och vet precis hur dagen kommer att se ut. Till och med de stora hundarna vill komma upp i hans famn.

Emma Lundström, trygga famnen

2015 kom jag till Delsjöns hundcenter med längtan efter hundar.

Beteende hos hund och olika personligheter är fascinerande för mig och att få se hundar tränar och ändra beteenden är så intressant. 

Att vara en trygg famn till orolig hundar har varit en given uppgift för mig. 
Då jag använder rullstol har jag fått äran att hjälpa många hundar med miljöträning.
På senare tid har vi sett hur den stora gruppen har påverkat och hjälpt nya individer innan miljöträning ens har startad. Att se hundars utveckling i grupp är en stor glädje för mig.

Hundarnas betydelse kan jag inte beskriva med ord men det är de som kryddar min tillvaro ordentligt.

Ingela Bülow

Jag bara älskar hundar! Det började med en spansk vattenhund, en kille som fick mitt liv att vända till det positiva. Nu finns fler hundar i min familj.

Jag tränar aktivt mina hundar i Freestyle och Rallylydnad, även lite spår…vi har också tävlat i Rallylydnad. Min vardag är mycket hund kort och gott.

Jag har gått fler instruktörsutbildningar, på olika hundföretag för att förstå och lära mig mer hur man kan se på hund. Jag är spår/sök instruktör med inriktning kantarellsök, specialsök, personspår och viltspår. Nosework instruktör och doftprovsdomare samt Rallylydnad- och Freestyleinstruktör.

Just nu läser jag Hundfrisör och tar emot hundar till elevpris just nu.

Jag har hittat det jag vill arbeta med!

Så härligt att få lära sig av varandra inte minst de jag träffar på kurser. Det är verkligen roligt att träffat så många olika individer med deras personligheter och självklart ägarna till deras fyrbente!

Hoppas att jag får träffa dig och din fyrbente på kurs eller klipp/trim.

Vänliga Hälsningar Ingela