Om oss

 

Pernilla McMahon, hundpsykolog och instruktör
-Jag tog över Delsjöns hundcenter i januari 2013. Nu driver jag förutom Delsjöns hundcenter även Kungsbacka hundcenter. Tidigare var jag också med och startade Tibus hunddagis tillsammans med Bräcke diakoni.

 Mitt brinnande intresse som hundpsykolog ger mig möjlighet att hjälpa hundägare att förändra hundens beteende men också synliggöra samspelet mellan hund människa och jag utbildar i och föreläser i ämnet ”Hundens språk”.

Jag växte upp med hundar och hästar, hamnade i USA där jag jobbade och blev certifierad hundtränare 2003 i USA. 2009 startade jag Swedish Dog Training i Kalifornien. Jag fick också möjlighet att arbeta som volontär på ett mycket stort hundhem, ”shelter,” San Diego Department of Animal Services som håller över 500 hemlösa, borttappade, icke önskade, fysiskt sjuka och problemhundar. Till meriterna kan jag också nämna att jag arbetat som certifierad CGC Evaluator för Amerikanska Kennel Klubben (AKC) i USA. Ett program som är framtaget för att belöna hundägare och deras hundar för välvårdat uppförande inför allmänheten.

Genom åren har jag studerat olika tekniker, teorier och jag ger ett stort stöd till all forskning som växt fram och påverkat dagens hundträning. Själv jobbar jag med hundens egen motivation och positiv förstärkning i mitt arbete med hunden och dess ägare. Under tiden jag arbetade i USA hittade jag en röd tråd och skapade ett arbetssätt jag kallar T3 som ligger till grund för dagens träning. T3 står för Trust, Train & Transform.

Jag är mycket tacksam för den erfarenhet jag har fått under de 15 år i USA, där jag fick möjlighet att hjälpa många hundar och hundägare.  Det är det mest givande arbetet i mitt liv när jag med egna ögon sett hur människor och hundar har förändrats och dessutom gjort det med glädje. Men mitt yrkesliv har inte bara handlat om hundar. Mitt intresse för den mänskliga faktorn tog fart under många år som pilot där beteende och säkerhet är grundläggande faktorer. Sammanfattningsvis har jag utbildat mig i USA och Sverige hos: Högskolan väst i Trollhättan, Petsmart dogtraining i San Diego, Handledarutbildningen Skolverket, Karen Pryor, Suzanne Hetts, Trish King, Mary Lee Nitschke, Pia Silvani, Pam Reid, Pat Miller, Terry Ryan, Petsmart, Turid Rugas, Pär Jensen, Eva Bodfält, Kerstin Malm, Renee Sjöberg, Anders Hallgren & Hundens hus i Göteborg m flera.

 

Ronja Gustafsson, Djurvårdare 

-Mitt namn är Ronja och jag började jobba på Delsjöns hundcenter 2013. Först som praktikant under mitt sista år på naturbruksgymnasiet och sedan har jag blivit kvar.  Hundar, kaniner, katter, fåglar och marsvin har funnits med under hela min uppväxt och bidragit till en ständigt ökande nyfikenhet.

Inlärning och att träna hund är kraftfullt och roligt där resultaten är ett direkt facit av en människas agerande och relation. På dagis tycker jag all hundträning är roligt men tricks och spår är det jag gjort mest.

Min styrka är att vara lugn, snäll, försiktig och ha tålamod vilket är en bra kombination med positiv inlärning. Hunden har alltid funnits där för mig och haft en stor betydelse. Att vara hundägare har stöttat mig i att bli självständig och har stärkt mig i kunna umgås med andra människor. Mötet med alla hundägare på dagis har också hjälpt mig att utvecklas. Jag är tacksam för att ha fått jobbat i flera år med så många hundar och olika individer som har hjälpt mig att lättare förstå människor.

Mina drivande förebilder inom hundvärlden är Per Jensen och Anders Hallgren.

 

Marie Thunell, Hundinstruktör

Marie kom till Delsjöns hundcenter våren 2019 och har förgyllt dagis tillvaron med roliga tricks som hon lärt våra hundar. Hennes starka sida är inlärning och stort intresse för individers beteende både hos hundar och hussar och mattar. Marie har varit hundinstruktör sedan 2004 och tidigare även jobbat professionellt med hunduppvisningar.
Hennes inriktning vid inlärning handlar om att ändra känslan hos hunden. Detta kan lösa problem för både ägare och hund. 

Jag gillar att studera hundars personlighet och att hitta individuella lösningar. För mig är det viktigt att tänka utanför fyrkantens ramar då vi alla är olika. Detta gäller allt från vardagslydnad till tricksövningar. Det är en ära att få hjälpa en hundägare med verktyg som gör att de kan påverka och ändra beteendet på sin egen hund. Det är både tillfredsställande och en stor glädje för mig!

 

Sarah Sundberg, djurvårdare

Sarah är en trogen hundälskare som arbetat på Delsjöns hundcenter sedan 2015. Hon fick sin utbildning på August Kobbs gymnasium där hon gick djurvårdarlinjen och hon har jobbat med hundar sen dess. 

Det är ofta Sarah som mattar och hussar träffar på eftermiddagarna. Därför blir det också Sarah som ger aktuell information. Sarah har ett särskilt intresse för tricks och hundarna uppskattar hennes trygga rutin vid hemgång. Det väntar ju alltid en belöning när en vovve ska säga hej då!

 

Stefan Johansson, hundskötare

Stefan är alltid pigg och glad. Han älskar alla dagishundar och trivs med att få hjälpa våra kunder. Stefan har arbetat på dagis sedan 2015. När han inte tar hand om hundar hjälper han till med vardagssysslor på dagis. På eftermiddagarna hjälper han till med att lämna över hundar, koppel och selar till väntande hussar och mattar.

Alla hundar fäster sig vid Stefan och han har en särskilt god hand med hundar som har svårt att lämna sina ägare. Därför önskar sig alla hundar att Stefan ska vara på plats varje dag. Då är det som bäst på dagis!

 

Per-Anders Larsén, hundskötare

Per-Anders hjälper oss med de mindre hundarna på dagarna. Hans starka sida är att vara lugn och harmonisk samtidigt som han skapar en trygg struktur på dagis. Hundarna ser fram emot när Per-Anders kommer och vet precis hur dagen kommer att se ut. Skulle han få en stund över vill även de stora hundarna komma upp i hans famn. Förutom ett stort hundintresse är matlagning en viktig ingrediens i Per-Anders liv!

 

Emma Lundström, trygga famnen

-Jag kom till Delsjöns hundcenter 2015 med en längtan efter att få jobba med hundar.

Beteende hos varje hund och hundars olika personligheter fascinerar mig. Att få se en hund som i vardagen tränar in och ändrar beteende är så intressant!

Min uppgift på dagis är att vara en trygg famn till oroliga hundar. Jag använder rullstol och har på promenader och på dagis kunnat hjälpa många hundar med miljöträning.
På senare tid har jag med intresse sett hur hundgruppen har påverkat och hjälpt nya individer innan miljöträning ens har startat. Att följa hundars utveckling i grupp är en stor glädje och intresse för mig.

Hundarnas betydelse kan jag inte beskriva med ord men de kryddar min tillvaro ordentligt!